Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград представя детският спектакъл „Летящата принцеса”

На 18 септември, от 18:00ч. и на 21 септември, от 11:00ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи детския спектакъл „Летящата принцеса” по Джордж Макдоналд. 

Няколко дни след първия учебен звънец, децата в Благоевград ще могат да гледат новия спектакъл на Благоевградски театър – „Летящата принцеса”. Това е първата премиера в новия сезон, който ще бъде изцяло посветен на стогодишнината на театъра. 

Часът на премиерата е различен – спектакълът ще бъде представен за първи път пред публика в 18:00ч. 

Заради прокобата на злата магьосница, Моргана кралската дъщеря, Росарио е обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна – не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и „здраво стъпила на земята“, е езерото, в което обича да плува.

Дали магията ще бъде развалена и кога ще се появи Принц Леополд, какви пакости ще свърши гарванът Клоталдо …? 

Режисьор на „Летящата принцеса” е директорът на театъра, Маргарита Мачева, а за нея това е първа работа по детски спектакъл.

Малките зрители ги очаква магическа реалност, приказка, разказана  с песни на живо и прекрасна визия, за която работят сценографът Константин Вълков и композиторът Пламен Мирчев – Мирона. 

Билети за представлението се продават на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград. 

Работно време: от понеделник до петък

10:00 ч. – 14:00 ч.
 15:00 ч. – 19:00 ч.
тел. 0879523729

“ЛЕТЯЩАТА ПРИНЦЕСА” спектакъл за деца по Джордж Макдоналд

Драматизация – Венцислав Асенов 
Режисьор – Маргарита Мачева
Сценография и костюми – Константин Вълков
Музика – Пламен Мирчев – Мирона 
Участват: Мартин Лазаревски, Георги Манев, Гергана Цакова,  Жанет Керанова, Илия Павлевчев, Игор Дамянов (гост), Силвия Владимирова (гост)

Pin It