Домова кражба на обща стойност около 20 000 лева разкриха криминалисти от Благоевград

полиция, крими, криминални новини, РПУ, патрулка, лада нива патрулка, патрулиращ автомобил
Домова кражба на обща стойност около 20 000 лева разкриха криминалисти от 01 РУП Благоевград, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград.

На 05.10.2012 год. в 01 РУП Благоевград е получен сигнал от 27-годишен благоевградчанин, който съобщил, че неизвестно лице е отключило с ключ входната врата на апартамент намиращ се на ул. “Т. Александров” и е извършило кражба на таблет, две гривни и пръстен “Сваровски”, както и сумата от 6 000 английски паунда.

Полицейски служители са посетили местопроизшествието и са извършили оглед и е образувано ДП. Криминалистите от 01 РУП са предприели ОИМ и след няколкодневен упорит труд са стигнали до извършителя на деянието – И.Й. на 20 години от Благоевград, известен на органите на МВР. Извършителят е бил задържан от служители на 01 РУП СДВР в гр. София и при извършения му личен обиск са открити част от откраднатите вещите и сумата от 2 000 английски паунда.

По-късно полицейските служители са извършили обиск и на други места, като са открили и други вещи, съотносими към делото. Извършителят е задържан със заповед за 72 часа с повдигнато обвинение по чл. 195 от НК. Работата по случая продължава.

Pin It