Детско утро под надслов „Приказките на братя Грим“ се проведе в благоевградската библиотека

На 11 февруари от 16.30 в Читалнята на Детски отдел се проведе Детско утро под надслов „Приказките на братя Грим“ по случай 233 г. от рождението на Вилхелм Грим (роден 24 февруари 1786г.).

Участници в тържеството бяха Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ученици от IV клас на ІІІ ОУ „Д. Талев” с ръководител г-жа Маргарита Бумбарова.

Учениците представиха биографични сведения за Якоб и Вилхелм Грим. Децата прочетоха откъси от любими приказки – „Белоснежка и Червенокоска“, „Бременските музиканти“, „Братче и сестриче“, „Гъсарката на кладенеца“, „Котаракът в чизми“, „ Пепеляшка“, „Снежанка и седемте джуджета“, „Спящата красавица“, „Храбрият млад шивач“, „Червената шапчица“ , „Скъсаните пантофки“ и „Цар Дроздобрад“.

Четвъртокласниците научиха интересни факти за живота и творчеството на братя Грим от научно-популярно филмче. Децата гледаха и презентация за Якоб и Вилхелм Грим. На презентацията имаше слайдове с въпроси за произведения на писателите, на които децата отговаряха с интерес. За финал малчуганите гледаха откъс от игралния филм „Пепеляшка“ по едноименната приказка на Братя Грим.

Pin It