Детските градини в Благоевград се включиха в посрещането на Баба Марта

С енергия и ентусиазъм децата от всички 13 детски градини на територията на Община Благоевград се включиха в посрещането на Баба Марта.

Празничната програма започна в 10:30ч., а в нея участие взеха възпитаниците от школите към ЦЛТРДБ: Школата по литература с преподавател Соня Кацарска, Балетна школа „Кроазе“ с преподавател Красимира Митова, Школа по съвременни танци с преподавател Десислава Терзийска, ФТА „Пиринче“ с преподаватели Симеон Стамболийски и Полина Сатиева, ФГ „Бисери“ с преподавател Даниела Богданова, ДЮТ „Щурчо“ с преподавател Юлия Дживджорска, ФГ „Веселина“ с преподавател Веселинка Боянова, ФГ „Бисери“, ДЮФА „Пиринска китка“ с преподавател Васил Георгиев.

Народно читалище ,,Никола Й. Вапцаров-1866“ също отбеляза 1-ви март, ,,Деня на самодееца“ с богата програма, подготвена от група ,,Нежни звуци“, Група за автентичен фолклор, Детска фолклорна група ,,Джумайчета“ и самодейни фолклорни групи.

Днес благоевградчани имат възможността да се насладят на специално организирана изложба с изработените мартенички от децата в Детските градини. Тя е позиционирана пред Информационен културен център до зала ,,22-ри септември“.