Детски панаир зарадва малчуганите на Благоевград (видео)

Една от най-големите атракции бе тази с пръскането от пожарния автомобил (вижте видеото в края на статията)

Днес и утре благоевградчани, заедно с техните деца могат да се порадват на десетки атракции, рисуване върху стъкло, изработване на керамични съдове и много други.

Детският панаир се провежда за поредна година в Благоевград и всеки може да го посети от 10:00 часа на площад „Македония”, както и в сградите на Регионален исторически музей.

Ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, свирене на цигулка, както и рисуване на лицата със специални боли, запознаване с пожарникарски автомобил и много други са атракциите, до които всяко дете може да се докосне.

Впечатление прави и кът посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което може да се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. Любителите на Изтока могат да правят рисунки с къна. Децата, обичащи науката могат да се докоснат до ателие по роботика, както и до специално устройство, което използва махала за създаването на геометрични изображения.

Музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките съпътстват детския празник.

Pin It