Деца със “златни сърца” с огромен човешки жест в Крупник

Днес – 17 февруари е Международният ден на добротата. Учениците от 4 „а“ клас при СУ “Св. св. Кирил и Методий” с.Крупник с класен ръководител г-жа Павлина Чифлигарова с девиза си: “Нека доброто започне от нас!” проявиха огромен човешки жест, като посетиха възрастната баба Бонка Ружинска и дариха в знак на добронамереност и съпричастност малка сума пари, с които жената ще закупи този месец своите лекарства.

Инициативата беше съгласувана с г-жа Ваня Чакалска – кмет на с. Крупник. Днес малките четвъртокласници дариха малка част от своите дневните парички и разкриха своите големи ЗЛАТНИ СЪРЦА! Те поздравиха баба Бонка със стихове, посветени на Добротата и я накараха да се почувства специална и значима.

Децата бяха трогнати от сълзите в очите на жената, която с всяка една от тези топли капчици им благодареше и сякаш ги уверяваше, че ще запомни този мил жестст до края на дните си. Учениците от 4 „а” клас си тръгнаха от дома на баба Бонка доволни и удовлетворени, че са стоплили и зарадвали едно самотно човешко сърце!!!

Pin It