Деца и тийнейджъри играят на нови и модерни площадки в Разлог

deca-i-tineujduri-igraqt-novi-moderni-ploshtadki-v-razlog1

Деца и тийнейджъри играят на три нови и модерни площадки в Разлог. Новите съоръжения в парка на кв. „Васил Левски” са повече от интересни и любопитни за децата и тийнейджърите.

Момичета и момчета могат да тестват своите сили, да се състезават помежду си, да показват възможностите си и да направят игрите по нови собствени правила. Традиционните пързалки са заменени с турбо слайдове, а люлките са превърнати в жироскопи. Кулата със стена за катерене и мрежите изискват сила, ловкост и концентрация. Модерните съоръжения са предназначени за насърчаване на индивидуалността и сътрудничество на тийнейджърите. Любопитно и интересно съоръжение за всички е „Аероскейт”, което е изключително подходящо за тийнейджърите. Уредът дава възможност на младежите да копират движенията на спортистите по уиндсърф и кайтинг, както и подпомага общото физическо състояние на децата. Сред децата интерес предизвиква и люлката кош и тубофона.

В парка на ул. „Гоце Делчев” (до бившата казарма в Разлог) е изграден най-големият фитнес на открито на територията на община Разлог. Всекидневно изключително голям брой хора тренират на фитнес уредите на открито. Фитнесът на открито включва основни спортни съоръжения като степер и кростренажор, мултифункционален кардио тренажор, състоящ се от два вида велоаргометри – хоризонтален (легнал) и вертикален, мултифункционален тренажор за талия и ханш, мултифункционален тренажор за разтягане на вътрешната и външната част на краката, мултифункционален тренажор за гребане, фитнес уред за набирания и развитие на тялото, фитнес уред за стягане на коремните мускули.

deca-i-tineujduri-igraqt-novi-moderni-ploshtadki-v-razlog4

В парка на площад „Илинден”, кв. „Гоце Делчев” в Разлог е монтирано цветно и практично детско съоръжение, което дава възможност на децата да се катерят и пързалят, да пазят равновесие и чрез игра да общуват пълноценно със своите връстници. Към голямото детско съоръжение е монтирана и къщичка за игра, където децата играят любими игри и измислят нови такива. В красивия парк е монтиран и мултифункционален тренажор, който дава възможност на децата над 10-годишна възраст, както и на възрастните да спортуват на открито

Pin It