ДАНСwithme в Благоевград

dancewithme_blagoevgrad

Протестът ДАНСwithme днес гостува в Благоевград.

Под надслов „#ДАНСwithme гостува на Благоевград“ протестиращи от цялата страна ще се съберат днес в Благоевград, за да подкрепят исканията на хората в югозападния град. Сборният пункт ще бъде пред Областната управа на пл. Георги Измирлиев от 14 ч., а за събитието има разрешение от общината.

Гостуването в Благоевград е инициирано от Протестната мрежа и е разпространено в някои от най-големите организационни групи и Facebook-събития за протестни акции от цялата страна. За пътуващите с автомобили е осигурен паркинг от страна на домакините, а от няколко дни в социалните мрежи активно се разменят разписанията на автобуси и влакове към южния град.

„Мотото „Съединението прави силата“ е на наша страна, затова ще покажем, че цяла България подкрепя протестиращите в Благоевград“, призовават администраторите на Facebook-събитието. От средата на юни протестите пиринския град освен за оставка на правителството на Пламен Орешарски са и срещу новоназначения областен управител Муса Палев.

Това е второто своеобразно „гостуване“ на протеста в конкретен град в страната тази седмица. На 7 август голяма група от протестиращи от страната, включително и барабаните и големият зелен транспарант от челото на вечерните протести в София, бяха в Пловдив и се включиха в протестните шествия през деня.

 

Pin It