Частен водопровод в благоевградското село Изгрев

Частен водопровод в благоевградско село. Кметът на село Изгрев алармира, че селото може да остане на сухо, защото в планината се копае частен водопровод. През него да мине водата от държавния, който в момента захранва цялото село. Новият водопровод всъщност е на местен жител, който иска да снабди с вода вилата и парника си, съобщава Нова тв.

Преди няколко дни кметът на Изгрев Йордан Китанов забелязал, че по черните пътища над селото се качват багери. Когато отишъл на място видял, че в непосредствена близост до водопровода, който в момента захранва селото, се прави нов – частен водопровод.

Човекът, който копае новият водопровод, обаче твърди, че единственото нарушение, което е допуснал, е че копае твърде близо до сега действащия водопровод..

„Ние действително сме в нарушение, че не сме на 500 метра. Аз го знам това много добре, но вчера идваха от ВиК. Това място, където копаем водата, е лично ползване на дядо ми, даже на прадядо и имаме натурален акт”, разказва Илия Бачев.

Според Илия Бачев, опасност село Изгрев да остане без вода няма. Новият водопровод по никакъв начин не черпел вода от стария.

Засега хората в село Изгрев не усещат пряк ефект от новия водопровод. От чешмите им тече достатъчно вода.

От ВиК Благоевград заявяват, че вземат мерки за преустановяване на строителните работи в района на вододайната зона. Оттам обясниха, че те не са компетентен орган по въпроси, касаещи незаконно строителство. Затова са уведомили община Благоевград и Басейнова дирекция. От водното дружество уточниха още, че до момента водопроводът на селото не е засегнат от изкопните работи, но ако изкопните работи продължат, има опасност той да бъде компрометиран.

Pin It