CARDIO TONIC се справя с тихата болест хипертония

Знаете ли, всичко за тихата болест хипертония?

Предлагаме ви, да проверете, дали е вярно това, което знаете за високото кръвно нагряване. В статията ще откриете медицински статистики, полезни съвети и повече за продукта CARDIO TONIC – КАПКИ на билкова основа.

Хипертония е най-разпространената болест в света

ВЯРНО

25% от хората по света страдат от високо кръвно налягане. Същността на заболяването се състои в прекалено силен натиск на кръвния поток, върху стените на кръвоносните съдове. Под това въздействие, те се увреждат и втвърдяват.

Хипертоник е този, чието кръвно налягане е със стойности над 140/90, измерени последователно и многократно.

Хипертонията протича, без симптоми

ВЯРНО И НЕВЯРНО

Наистина, хипертонията може да бъде тиха и незабележима. Но при някои хора тя се съпровожда от главоболие, особено при събуждане сутрин, бучене в ушите, зрителни смущения и дори внезапна моментна загуба на зрението.

Каквито и да са проявите на високото кръвно налягане, то трябва да бъде приемано сериозно. Такова състояние, вреди на организма и по-точно — на кръвоносните съдове, бъбреците, мозъка и сърцето. Тук, специалистите препоръчват да не се чака най-лошото, а да се вземат мерки с природни продукти. Cardio Tonic капки служат за профилактика, срещу хипертонията.

Хипертония се предава по наследство

ВЯРНО

Децата на хипертониците са два пъти по-застрашени, в сравнение с децата на родители, които не страдат от хипертония. Другите определящи фактори са възрастта, с напредването, на която стените на кръвоносните съдове „губят гъвкавостта си. Заседналият начин на живот, свръх теглото, консумирането на храни, богати на сол, злоупотребата с алкохол и цигари, стресът са главни виновници. Заболявания на бъбреците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза, както и сънната апнея, също предизвикват повишаване на кръвното налягане.

Добрата хигиена на живот е най-важното лечение

ВЯРНО

Основните препоръки на Световната здравна организация са за балансирано хранене с по-малко сол, ограничаване на консумацията на алкохол и повече движение.

Средно европейците консумират 9 г сол дневно, което е прекалено много. Оптималната доза е 5 грама. За да я постигнете, намалете консумацията на готови храни, колбаси, газирана минерална вода. Избягвайте да солите допълнително.

Сред спортовете, най-добре се отразяват ходенето пеша, бягането, колоезденето, гимнастиката.

Изследванията показват, че независимо дали сте, или не деца на хипертоници, хората, които са физически активни, рискуват средно с 35% по-малко. Така те имат рядко високо кръвно налягане, в сравнение с тези, които водят заседнал начин на живот. Подобни са и изследванията, направени при хора приемащи Кардио тоник профилактично, в сравнение с тези, които не го правят. Повече за продукта Cardio Tonic указания за употреба, може да разберете следвайки линка.

Жените и хипертонията

Между 50 и 60 години, една на всеки четири жени е хипертоничка, а след 60 години — повече от една на всеки две. Зачестяват, обаче случаите на високо кръвно налягане, сред жените на възраст от 30 до 40 години. Това се обяснява със заседналия начин на живот, затлъстяването и тютюнопушенето.

През бременността 5-10% от бъдещите майки стават хипертонички. След раждането стойностите на кръвното налягане се нормализират. При тези жени, обаче, рискът от хипертония в по-късна възраст е повишен.

Приемът на противозачатъчни може да доведе до високо кръвно налягане. За да е сигурно, се прави тест — хапчетата се спират за 40 дни. Ако през това време налягането не се нормализира, причината не е в контрацептива и трябва да се търси другаде.

Лекарствата са ефикасни

ВЯРНО

Да, но при условие, че се взимат до края на живота. Това отблъсква доста хора от медикаментозното лечение. В резултат много хипертоници, не се лекуват и поемат сериозен риск за здравето си.

Съществуват осем вида лекарства, против хипертония, които имат различно действие и могат да се комбинират. Лекарят трябва да намери подходящо лечение за конкретния случай. Това изисква редовни консултации.

Понижаването на кръвното налягане, само с 10 единици намалява риска от мозъчно-съдов инцидент и инфаркт с 25%.

За да не се стига до развиване на заболяването хипертония, препоръчително е да правите профилактика с CARDIO TONIC – КАПКИ. Тях може да поръчате в официалния сайт на адрес: cardiotonic.me.

Бъдете здрави!

Pin It