БСП: Защо най-голямата и богата община в Пиринско изхвърля бездомните си кучета в най-бедната

В последните няколко дни, социалните мрежи бяха взривени от недоволство, заради направения запис, на който се вижда как служебен автомобил на община Благоевград изхвърля 17 бездомни кучета в района на село Стара Кресна. Репортаж за скандалния случай бе излъчен и по националните медии. Острата реакция от страна на хората, видели тези снимки и кадри, е напълно разбираема, защото в случая става дума за наистина скандални действия от страна на местната власт в Благоевград. По този повод БСП-Благоевград излезе с официална позиция, която публикуваме без редакторска намеса:

“Имиджът на г-н Камбитов на отговорен и заинтересован за доброто на община Благоевград кмет, струва хиляди левове, които се плащат за да ни заливат медиите с всякаква информация за неговите добрини. Какво обаче ще се случи сега, след като има видео, снимки и свидетели на това как неговите подчинени служители, искат безцеремонно и нагло да се отърват от бездомните животни в техния приют, като ги подхвърлят в община Кресна. Абсолютно скандален е факта, че това действие е на най-голямата община в областта с огромен бюджет, която иска да прехвърли отговорността за тези 17 животни на най-бедната община в областта. За какво точно харчите този огромен бюджет, който всяка година ви гласува Общинския съвет? Нещо повече – точно община Благоевград, заедно с другата много богата община Банско, бяха единствените, които по никакъв начин не подкрепиха инициативата за оказване на помощ на община Кресна, след пожара който възникна там миналата година. Причините за това може да са различни, но здравия разум и логиката водят натам, че най-вероятно отново е намесена политика.

Срамно е, уважаеми г-н Камбитов, за пореден път да демонстрирате толкова нагло политическите си пристрастия, като прехвърляте вашите отговорности на по-малките и бедни общини, които се управляват от ваш политически противник. Освен, че е безкрайно срамно деяние, то е и много опасно, защото за тези няколко дни, кучетата създаваха огромна опасност в Кресненското дефиле за всички шофьори. Ами ако заради тях бе станало тежко пътно-транспортно произшествие, кой щеше да поеме отговорността? И още нещо – точно вие, който сте положил Хипократова клетва и би трябвало да се еталон за хуманност и човешко отношение, демонстрирате с постъпката си точно обратното…

Крайно време е да спрете да си заравяте главата в пясъка и да си решавате сами проблемите, колкото и да ви се иска да ги „натресете“ на някой друг. Ясно е, че за имиджа на община Благоевград и нейния кмет е най-добре да няма казуси свързани с бездомни животни, тъй като обществото е особено чувствително по тази тема напоследък. Абсолютно недопустимо е обаче, проблемът да се прехвърля по такъв срамен начин на някой друг и по този начин ние да си измием ръцете и да обясняваме на всички как добре се грижим за бездомните кучета в Благоевград.”

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Kmeto si gleda armaturnia dvor, saniraneto i plo4kite na centura. Tam se kradat milionite boli go fara za nekoi toia moshennik deto jivee v Sofia i dade 250 000lv za rojden den. Ebati neshtastnika!

Comments are closed.