БСП твърдо стои зад кмета на Благоевград Румен Томов

“Стоим твърдо зад кмета на Благоевград Румен Томов. Убедени сме, че г-н Томов е предприел всички действия и волята му да напусне търговските дружества е изразена”. Това заяви на пресконфенция в Благоевград Кирил Добрев, зам.-председател на партията БСП.

“Не може да има никакъв конфликт на интереси между заеманата от него длъжност като кмет и дейността му като търговец, тази фирма не е имала дейност и не е работила през последните 10 години. Предстои ОИК да вземе решение дали да обжалва решението на Административния съд. Надявам се, че няма да бъде упражнен политически натиск върху съдебната система. На тези местни избори гражданите на Благоевград поискаха ново управление и с 19 хиляди гласа те си го извоюваха. Те искаха прозрачно управление и Румен Томов им го дава. Ще изчакаме решението на Върховния административен съд и чак тогава ще може да се коментират следващи стъпки от страна на левицата. Г-н Томов си изпълнява функциите, Общинският съвет работи – виждате, че за изключително кратко време този екип намали задълженията на общината”, заяви Добрев.

“Ако наистина има опозиция в този парламент, освен БСП – то този вот на недоверие трябва да мине. Фактите са ясни: България е от криза в криза, търсят а решенията продължават да са на парче. С подписа на това правителство италианската мафия е вкарвала боклуци за горене в България. Вече всички го виждаме. Ако има нормални политически субекти, които не приемат този начин на управление на държавата – би трябвало вота да мине. Самият факт, че имаме министър с обвинение и се говори навсякъде за тези проблеми, е достатъчен, за да кажем, че този вот успя още преди да влезе в парламента”, каза още Кирил Добрев, зам.-председател на БСП.

Pin It