Коалиция „БСП лява България” откри предизборната си кампания в Благоевград

bsp-otkri-predizobrnata-kampania-v-blagoevgrad2

Коалиция „БСП лява България” откри символично предизборната кампания в Благоевград. Средствата предвидени за откриването ще бъдат дарени на училищата в Гърмен, Сатовча и Хаджидимово.

“Ние решихме да не правим мащабно откриване на кампанията, защото в тези трудни времена партиите, политиците не бива да проявяват разточителност. Решихме средствата, спестени за откриването да отидат за закупуването на тетрадки с ликовете на велики българи, които ще бъдан подарени на първокласниците в няколко училища в региона”, заяви водачът на листата на „БСП Лява България Кристиан Вигенин.

По думите на Вигенин само за малко повече от година предишното българско правителство е успяло да изпълни голяма част от социалните и икономически ангажименти, които бяха заложени в платформата на БСП за предишните избори. “Сега, ние искаме да продължим и да изградим една социална държава, с активна социална политика, която не се изчерпва само с повишаване на доходи и пенсии, а която насърчава хората да се образоват и квалифицират, да създават бизнес и да бъдат предприемчиви”, каза още водачът на листата на „БСП Лява България”.

По отношение на предизборната платформа на коалицията Вигенин посочи като акцент в нея справедливост на държавата към всички. “За последните 25 години се натрупаха много несправедливости и хората го усещат всеки ден на гърба си. Ние искаме всички да бъдат равни пред закона, всички да имат равен старт в живота, ние искаме едно прозрачно управление, което се води в интерес на хората”, заяви той и допълни, че всичко това е напълно възможно, ако коалицията „БСП Лява България” бъде подкрепа от хората на предстоящите избори.

В заключение Вигенин подчерта, че кандидатите за народни представители на „БСП Лява България” стартират кампанията си с амбиция и с вдигната глава, защото имат какво да дадат на България. Кампанията стартира традиционно с поднасяне на цвета на паметника на Димитър Благоев в центъра на града, а в църквата „Въведение Богороднично” беше отслужен водосвет за здраве и успех на кандидатите в кампанията.

bsp-otkri-predizobrnata-kampania-v-blagoevgrad7 bsp-otkri-predizobrnata-kampania-v-blagoevgrad3 bsp-otkri-predizobrnata-kampania-v-blagoevgrad16

Pin It