Лесноприложими съвети за борба с целулита

След богатите коледни трапези е време за намаляне на натрупаните излишни мазнини. За никого не е тайна, че целулитът е проблем, който засяга всяка втора жена по света. Той е, не само козметичен, но и естетически проблем. Създава дискомфорт за цялото тяло и ни пречи да се чувстваме в най-добрата си форма.

Рано или късно, в един даден момент, който при всеки, в зависимост от начина на живот, идва по различно време, всяка жена, страдаща от този проблем, решава да предприеме някакви мерки и действия, за неговото решаване. В това начинание, от особена полза биха се оказали следните няколко прости правила, които не изискват кой знае какви усилия.
1) За да функционира нормално, нашият организъм има нужда от вода. Тя ще му помогне да изхвърля от себе си вредните отпадъчни вещества. Изхвърлят ли се токсините, тялото няма да се затлачва с тях. Това ще се отрази върху обмяната на веществата, което е от огромно значение за теглото и килограмите. Тези две, обмяната и килограмите са взаимосвързани.

Едното зависи от другото. Изчистването от токсините навреме, значително ще помогне на тялото и циркулацията на кръвта вътре в него, което се отразява на мазнините и тяхното количество;борба с целулита
2) Нужно е много движение и постоянство. Разходките биха свършили перфектна работа. Трябва обаче, да ползваме удобни обувки, ако искаме разпределянето на натоварването да е равномерно. При ходенето с високи токчета има риск да се появи проблем от липсата на натоварване на бедрения мускул в задната част на крака и прекомерно натоварване на стъпалото, което само ще скъси разходката ни понеже бързо ще се уморим.

Трябва да позволим на тялото нормално да функционира и кръвта нормално да циркулира. За тази цел не трябва да носим твърде стегнати и прилепнати дрехи.
3) Трябва да обръщаме внимание с какво се храним и с какво засищаме глада си. Трябва да се храним правилно, което означава, че не трябва да се тъпчем с разни чипсове, солетки, колбаси и сладкиши, защото в тях има наистина много сол, съответно захар. Както знаем, приема на по-малко сол ще ни спести проблема със задържането на течностти от тялото.

Трябва да се набляга повече на печеното и вареното, отколкото на пърженото, защото както всички знаем, то е вредно за нашия организъм. В менюто трябва да се включат много плодове и зеленчуци.

Не на последно място, трябва да имаме много воля, ако искаме да постигнем някакви резултати, които да оправдаят усилията, които полагаме.

Pin It