Болницата в Разлог отбеляза 95 години от създаването си

снимка: Община Разлог

Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог отбеляза 95 години от създаването си. Проявите, които продължават близо месец преминават под надслов “Нашата мисия е вашето здраве”.
МБАЛ – Разлог отваря врати през 1923 г. и е правоприемник на Общинска болница.

Лечебното заведение преминава през множество трансформации, за да се превърне днес в болница обслужваща над 65 000 жители на четири общини – Разлог, Банско, Белица и Якоруда, както и временно пребиваващите български и чуждестранни туристи, посещаващи туристическите дестинации в района.
Кулминацията на организираните дейности беше в петък.

В празничния ден бе открита фотоизложба, която върна лентата почти 95 години назад във времето и възкреси много забравени факти и хора. Финал на всички мероприятия сложи тържественият концерт, който се състоя в големия салон на НЧ „15.IX.1903 – 1909”. По време на концерта беше направена една ретроспекция на всичките 95 години здравеопазване.

Гости, партньори и пациенти на болницата изказаха своите благодарности и надежди за бъдещето на болницата. Гостуващите музиканти и танцьори докоснаха сърцата на всички, които са съпричастни в мисията, наречена „Човешко здраве“ .

Pin It