Благоевградчани сътвориха цветен кът, мечта за децата

Не седи по пейките да клюкарстваш, a си оправи градинката пред блока!

Едно запустяло пространство се превърна в “чудно” от младо семейство в Благоевград. Има ли желание – има и реализация. Ирена Везенкова доказа това. Благодарение на съдействието на “Агромах”, които докараха натрошения камък, както и на най-голямата благоевградска група във Фейсбук, чрез която бе намерена гума от трактор за детски кът за малчуганите. Благодарение на близки, предоставили керемидите, добронамерена съседка, дарила цветята, както и на много други хора, включили се в инициативата, градинката вече е факт.

И забележете, без професионалисти, занимаващи се с проектиране и засаждане на цветя по дворовете. Само с желание и мотивация за краен успех.

Освен желание, трябват и средства, зелена светлина от съседите (водата за райграса е общата), яко бачкане и мъкнене на камъни, търпение. Нещата станаха, без да ги пришпорваме и за това съм много доволна, заяви дамата, която е основен инициатор.

Идеята е цветния кът да е “защитен” от децата, но пък те спокойно да газят в райграса. Само да се заздрави кореновата система и ще почне експлоатация. Може би е време да Ви покажем каква е самата красота?

Първите снимки са от началния етап.
Pin It