Благоевградчани протестираха в знак на съпричастност с Войводиново

Едва десетина се събраха в четвъртък вечер пред община Благоевград в подкрепа на протестиращите срещу ромските безчинства в пловдивското село Войводиново, предаде БГНЕС.
Протестът бе организиран в социалната мрежа. Пред общината дойдоха най-активните в протестите срещу цените на горивата и социалното неравенство. Присъстващите предложиха радикални мерки за справяне с ромската престъпност.

“Колко хора трябва да бъдат пребити, убити, за да се предприемат мерки. Те си колят, бесят, правят абсолютно всичко каквото си поискат. Обезлюдиха села, докога ще търпим това“, попита Николай. Той предложи при подобни случай да бъде прилагана принципа“око за око, зъб за зъб“

.„Всеки, който е българин, трябва да е тук сред нас днес. Като във Франция ли трябва да стане, да облечем жилетките и да има палежи? Това ли чака властта от нас, ако го иска – не е проблем, но не знам дали ще им хареса крайният резултат. Ще дойде един момент, когато на хората ще им писне, а най-лошо е срещу тях да застанат хора, които няма какво да губят. Те стават все повече и повече. Какво ще вземеш на такива, които няма какво да губят – живота ли? В България има една поговорка: Наведена глава сабя не я сече, но никой не я и зачита“, продължи Николай.

“Повече няма да търпим да бъдат убивани бабите, майките, братята, сестрите ни, защо на всеки трябва да бъде засегнато семейството му, за да излезе и да протестира. Такъв ни е манталитетът, да не ни интересува какво става при другите”, възмути се още мъжът.

“Събрахме се, за да окажем морална подкрепа на протестиращите във Войводиново. Мислехме да отидем до там, но метеорологичните условия не ни позволяват. Престъпността трябва да намалява, а не да се увеличава, надявам се да се вземат адекватни мерки. Ромите трябва да бъдат интегрирани правилно, въпреки, че нямат желание за това”, каза от своя страна Людмила Манова.

Pin It