Благоевград сред фаворитите в конкурс на тема „Модерен клас“

Благоевград е сред номинираните общини в конкурс на тема “Модерни в клас”, част от надпреварата “Кмет на месеца”, организиран от портал „Кмета.бг“.
Кметът д-р Атанас Камбитов е избран да участва в категория „голяма община“. Своята подкрепа за номинираните всеки може да даде на https://www.kmeta.bg/konkurs/konkurs-kmet-na-meseca-za-maj-na-tema-moderni-v-klas.
По традиция Порталът на българските общини Kmeta.bg организира всеки месец анкета по дадена тема, в която гражданите с онлайн вота си посочват победителите.

В месеца, в който отбелязваме Деня на българската просвета и култура и славянска писменост, конкурсът е фокусиран върху политиките на кметовете в образованието. Освен ремонт и саниране на училища, критериите, по които се определят участниците в конкурса са въвеждането на нови технологии в училищата, разработването на иновативни образователни планове, модерно поднесен учебен материал. Правителството вече обявява кои са иновативните училища в страната.

Екипът на Kmeta.bg на база на наблюденията си в общините, номинира в конкурса “Кмет на месеца” за май на тема “Модерни в клас” следните кметове:
– За голяма община – Атанас Камбитов (Благоевград), Димитър Николов (Бургас), Живко Тодоров (Стара Загора)
– За средна община – Валентин Василев (Разград), Владимир Москов (Гоце Делчев), Генчо Генчев (Свищов)
– За малка община – Алекси Кесяков (Челопеч), Румен Гунински (Правец), Свилен Шитов (Девня)
Конкурсът “Кмет на месеца” за май “Модерни в клас” се провежда до 26 май 2019 г. включително. Победителите ще бъдат обявени на 27 май.

Pin It