Безплатни културни вечери на шест държави се организират в Благоевград

Интересувате се от пътувания, различни култури и обичаи и искате да се запознаете с млади хора от различни страни-заповядайте на безплатни културни вечери, които ще ви докоснат до Грузия, Армения, Украйна, Франция, Турция и Испания. Международни доброволци от сдружение Алтернативи Интернешънъл ще организират тези събития в „Мястото – Младежкото пространство на Благоевград“,/улица Славянска, близо до II студентско общежитие/. Събитията са напълно безплатни и отворени за всеки желаещ да ги посети. Всяка сряда ще бъде посветена на различна държава. Организаторите са доброволци към Алтернативи Интернешънъл по Европейска Доброволческа Служба на програма „Еразъм +“.

От 15 юли до 11 септември младежите ще имат възможност да научат повече за термини като расизъм, дискриминация, предразсъдъци, стереотипи, както и какво е езикът на омразата и тормозът онлайн. В допълнение, да обогатят своите знания за възможностите, които предлага програмата „Еразъм +“ на всички младежи по света, както и да разпространят информация на младежите в Благоевград за програмата.

Освен това, доброволците ще получат информация как могат да се преборят с омразата и агресията чрез изкуство и неформални методи за обучение. Младите доброволци, които са между 18 и 30 години, ще подготвят безплатни уроци по английски за местните младежи, уроци по фотография и видеозаснемане, рециклиране и още много други.

Кулминацията на тези два месеца ще бъде отбелязването на Международния ден на младежта – 12 август. 15-те младежи са участници в проект „Volunteering 4 Strategic Development“, който е финансиран от програмата „Еразъм +“ и администриран в България от „Център за развитие на човешките ресурси“.

Pin It