Без тежки инциденти след падналия леден дъжд в някои райони на страната

Не са допуснати сериозни инциденти по пътищата в страната след падналия леден дъжд в някои райони на страната, уточни инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасно движение по пътищата.. В рамките на днешния ден са регистрирани около 50 инцидента, но няма сериозно пострадали и няма загинали хора.

„През нощта падна леден дъжд. На магистрала „Тракия“ движението беше изключително затруднено. Но в този координационен център успяхме да създадем организация, така че да не се случат тежки инциденти. Благодарение на създадената организация бяха ангажирани много служители и в районите на Пазарджик, Пловдив бяха спрени тежките товарни автомобили. Поетапно се възстановява и движението в района, допълни Близнаков. Той обясни, че центърът работи вече близо два месеца и в него си сътрудничат и се координират усилията няколко институции, имащи пряко отношение към безопасността на движението по пътищата.25 автомобила са изведени в 4 часа сутринта да обработват трасето на АМ “Тракия”, като температурата е – 6 градуса и започва да вали леден дъжд”, посочи Румен Сачански, директор на ОПУ-София.

Междувременно се случи верижна катастрофа, която затрудни работата на екипите. С цел овладяване на ситуацията бе определен алтернативен маршрут за движение и бе спряно бяха спрени товарните автомобили в областите Пловдив и Пазарджик.

Pin It