Строителството затри зелените площи в Благоевград

Днес няма да пишем за това, колко прекрасен е Благоевград, колко е спокоен, какъв развит икономически бизнес център на Югозападна България е и колко е прелестен, а ще покажем “сивата” му страна.

За никой жител на града не е тайна, че Благоевград днес е свръх застроен. Кооперации, офис площи, жилищни такива. Най-лесно е да се види, например неделя вечер, почти нито един апартамент от тези новозастроени жилища не е обитаван. Кой строи, защо строи, каква е целта? Какво да кажем за парковете? Зеленината срещу “Трето ОУ” остана в историята и само спомен. На снимките можете да видите как изглежда вече зелената площ, която до преди години не бе разрешено да се строи.

Кой строи? С какви пари? По-възрастните читатели биха отгговори лаконично с: “Някой, който е откраднал едни пари и бързо трябва да ги инвестира някъде”.
Защо тези пари не се инвестират в бизнес? Защо се наливат в бетон?
Кой ще ги купува? Има ли купувачи?
Също така, не се ли вижда, че броят на студентите намалява с всяка изминала година. Кой ще ги ползва тези площи? Защо се инвестира в нещо, което няма необходимото търсене?

В заключение може добавим: В БЛАГОЕВГРАД вече не се диша от прахоляк и мърсотия. Можем да забравим за спокойните дни, при които не се чуваше шум и събота и неделя се наспивахме спокойно.

В резултат на всичко това, болниците са препълнени, а нивото на качество на живот е толкова занижено, че не е за коментиране изобщо.

Pin It