Бъдете внимателни на пътя!

Заради зимната обстановка – ограничена видимост, силен вятър, навявания. Tази нощ имаше временни ограничения в движението на автомобилите над 12 тона, a на места – и за всички моторни превозни средства, предаде Нова тв. Ограничения заради снегопочистването за автомобили над 12 тона има и в двете посоки на магистрала „Тракия“. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София и Ловеч шофьорите изчакваха на място снегопочистването. През целия ден са възможни усложнения по пътищата заради ниските температури, продължаващия снеговалеж и навяванията.

Проходът “Троян-Кърнаре” е затворен за всички превозни средства. Ограничение на движението през прохода “Печинско” има за автомобили над 12 тона.

В Северозападна България снежната покривка надминава 15 см. Вече е отворен пътят Лом – Монтана. Над 70 км/ч е скоростта на вятъра в района. Десетки населени места в област Монтана са без ток.

В София 188 стегопочистващи машини са извършвали обработки със смеси срещу заледяване през нощта във връзка с обилния снеговалеж във всички 24 районa. Обработките продължават и към момента, като се изпълнява разпръскване на смеси и на места избутване на снежна маса по трасетата на градския транспорт, опасни и стръмни участъци, основни улици в кварталите, общинските пътища. Обработена е и Южната дъга на Околовръстен път.

Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Във Варна силният североизточен вятър със скорост до 24 метра в секунда, както и падналият мокър сняг, създадоха проблеми през последните часове – паднали дървета, паднал стълб на уличното осветление. Няма пострадали хора, няма и сериозни аварии.

От Пътна полиция съветват шофьорите да карат с гуми, подходящи за зимни условия, пълни резервоари и да шофират съобразено с пътните условия. Съобразявайте скоростта, не предприемайте рискови маневри, опасни изпреварвания, сапзвайте дистанция. Има риск от сериозни заледявания в ниските части, от снегонавявания в районите с по-силен вятър.

Снеговалежите ще започнат да спират през деня. Температурите в събота ще останат ниски. В неделя ще бъдат отчетени най-ниските стойности за седмицата. От следващата седмица се очаква затопляне.

Pin It