Баня във Фън Шуй стил

Движението на енергията в банята може едновременно да подобри здравето на собствениците и да привлече пари в къщата. В същото време според Фън Шуй учението неправилната подредба има силата да влоши състоянието на здравето и да доведе до финансовото неблагополучие.

  1. Форма на санитарния фаянс. Символът на богатството, просперитета и благополучието според древното китайско учение е овалната вана. При тази форма няма остри ъгли и прилича на монета. Като алтернатива можете да поставите ъглова, но кръгла вана. Относно умивалника, също може да изберете модел с кръгла или овална форма. Като декоративни елементи за ваната и мебелите, както и за хавлийниците и закачалките, най-добре е да се използва метал. За укрепване на движението на положителна енергия могат да се използват също хромирани или никелови смесители и тръби. Учението препоръчва се да се скрият тръбите. Най-лесният начин да направите това е с пластмасова кутия.
  2. Мебели. Желателно е в банята да се разположат висящ шкаф или друг способ за съхранение на аксесоарите. Ако предметите не са добре организирани това може да доведе до запушването на енергията в помещението и това да предотврати плавния поток от положителни енергийни вълни. Колкото по-малко малко неща са на откритите повърхности, толкова по-добре.
  3. Огледала. Тъй като в малките апартаменти няма възможност за правилно поставяне на ВиК системите и мебелите, енергийните потоци могат да се коригират с помощта на огледала. В банята е препоръчително да има две огледала, но те не бива да се отразяват едно на друго. За предпочитане е да ги поставите на северната и източната стена.

Много е важно човек да не мие лицето си, докато стои с гръб към вратата. Но ако оформлението не ви позволява да прехвърлите мивката, просто окачете огледалото върху нея, за да отразите входната врата. Другото може да бъде окачен пред вратата. При неблагоприятно подреждане на стаята такова огледало ще отрази негативната енергия.

 

Източник: https://www.keramo-bg.com

Pin It