Банско ще има южна дъга

Mинистърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заедно с кмета на града Иван Кадев и народният представител Александър Мацурев  дадоха старт на проект за изграждане на околовръстен път в южната част на Банско, финансиран със средства от държавния бюджет, предоставени от правителството.

Петя Аврамова беше категорична, че Банско трябва да има добра инфраструктура и добри пътища и това е важно не само за облика на курортното селище, но и за всички жители и гости, посещаващи града, а не на последно място и за инвеститорите в региона. „Някои казват, че асфалт не се яде, но всички инвеститори търсят добра инфраструктура“, отбеляза регионалният министър.

С изграждането на околовръстен път в южната част на Банско ще се изведе транзитно преминаващото движение извън града, ще се осигурят условия за безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари и ще се осигури бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на града до курортната зона и началната станция на кабинковия лифт.Дължината на първия участък от околовръстния път е 1230 м., а стойността му е почти 1,2 млн.лв, като 1 млн.лв са осигурени с ПМС през 2018 г.
В Банско регионалният министър съобщи, че по линия само на МРРБ инвестициите в област Благоевград за изпълнение на ВиК проекти вече възлизат на над 12 млн.лв.

Министър Аврамова подчерта, че ВиК проекта за допълнително водоснабдяване на Банско от “Караманица” е стартирал назад във времето, като на общината са били осигурени от МРРБ за първи етап 1,4 млн.лв. Отпуснати са авансово и допълнителни средства за втория етап на проекта в размер на 841 хил.лв. Предстои продължаване на неговото изпълнение, като средствата, необходими за цялостното му завършване – 1, 3 млн.лв. ще бъдат осигурени поетапно от МРРБ, пое ангажимент Петя Аврамова.

Pin It

Публикувай мнение