Банско приема 3 поредни Световни купи и шампионат за младежи

Българската федерация по ски получи правото да организира 3 поредни световни купи в алпийските ски, и за първи път в историята си, световен шампионат за младежи до 20 г. Домакин на тези престижни стартове ще е ски курорт №1 Банско, който до момента е организирал 5 старта за СК в алпийските ски и 2 за СК в сноуборда. Заслугата е изключително много на големия приятел на българските ски, Марк Жирардели, който помага на страната ни повече от 15 г. Той положи изключителните усилия, за да може страната ни да е отново сред домакините на най-престижните състезания в ските.

През 2019-а година Банско ще приеме 3 старта за СК при мъжете (22-24 февруари). Година по-късно, пак под Тодорка, ще дойде елитът при жените. Стартовете ще са на 25-26 януари, което автоматично вкарва Банско в клуба на най-големите ски курорти. Това е така, защото през първия месец на годината привилегията да са домакини на СК имат само курорти като Аделбоден, Венген, Кицбюел, Гармиш-Партенкирхен, Кортина д’ Ампецо и Шладминг.

Най-сериозното изпитание за България ще е през 2021-а година, когато Банско ще приеме световната купа за мъже (27-28 февруари), а веднага след това от 1 до 10 март ще домакинства и на Световното първенство в алпийските ски до 20 г.

Pin It

5 Comments - Write a Comment

  1. И това в пълен контраст с нелепите изказвания на някои хора преди време, че Банско не било годно за зимен туризъм.

  2. Иван Христов · Edit

    Поредно доказателство, че именно Банско е категорично номер 1 за зимен туризъм у нас!

  3. Организацията на световните купи в Банско винаги е била на много високо ниво и новите домакинства са признание за добре свършената работа. Банско остава най-добрият ски курорт на Балканите и този факт може само да ни радва като българи.

Comments are closed.