Банско отново ще бъде домакин на стартове от Световната купа по ски

За трети пореден и общо седми път българският зимен курорт Банско ще приеме стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Това стана ясно след видеоконференция на Международната федерация по ски (FIS), на която се уточни календарът за сезон 2020/21.За разлика от миналата година, когато Банско прие две спускания и Супер-Г при дамите, на 27 и 28 февруари 2021 година в курорта ще се приеме алпийска комбинация и гигантски слалом при мъжете, предаде Спортал.

Друга добра новина, свързана с домакинството е, че няма да има паралелно провеждащи се стартове при дамите, което би създало известна конкуренция сред аудиторията. Така бе тази година, когато имаше стартове при мъжете в най-знаменития зимен център Кицбюел, докато Микаела Шифрин и компания се спускаха по пистата в Банско.

Зимният курорт ще домакинства и на Световно първенство за младежи и девойки до 20 години, но още не са уточнени дати.

Банско за първи път прие елита на алпийските ски през 2009 година с три старта при жените, а през 2011-а и мъжете дебютираха на българската писта. През 2012-а и двата пола се подвизаваха на родна земя, след което имаше домакинства през 2015-а, 2019-а и 2020-а.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Страхотна дългоочаквана новина, която доказва престиж!

Comments are closed.