Банско открива летния сезон на 30 юни

В събота, 30.06.2018г. официално се открива летния сезон под връх Тодорка. Точно в 08:30 часа кабината ще започне да извозва гости към прохладната зеленина на Бъндеришка поляна, където надуваеми замъци очакват най-малките посетители. За малчуганите има и катерачни стени с осигурителни въжета.

Най-дългата водна пързалка в Европа се намира в сърцето на Пирин. Нейните над 400 метра дължина ще покачат адреналина на посетителите в подножието на най-високите върхове на планината. Има съблекални и кърпи, но за бански ще трябва да се погрижите сами.

Ако предпочитате да не се мокрите, можете да се насочите към пързалката с гумени шейни, където пътечката за скиори ще ви качи до началото на улея, по който се спускате с гума и каска, които ще получите на място.  Освен това можете да наемете колела за разходка из планината или да премерите сили на мини голф игрището.

На 1620 метра надморска височина можете да се насладитe на чистия въздух и природата, далеч от жегата на града и навалицата на морето – с разходка до Байкушевата мура или до Рибно езеро или пък с изкачване на връх Вихрен. Изборът на маршрути и спортни дейности в Пирин е почти неограничен, но всеки трябва да е подготвен и екипиран за начинанието си.

Pin It

4 Comments - Write a Comment

  1. Тази година сме твърдо решени да опитаме пързалката на Бъндерица. Банско завинаги ще остане любимият ни курорт в България.

Comments are closed.