Банско отбелязва Световния ден на снега на 19 януари

Световният ден на снега ще бъде отбелязан в Банско на 19-и януари (неделя). Тогава цената на еднодневна лифт карта за деца на възраст до 12 год. /включително/, ще бъде на стойност 1.00 лв с включен ДДС. Домакините от “Юлен” очакват всички приятели на снега и зимните спортове в събота след 10 часа на Бъндеришка поляна. За най-малките те са подготвили детски слалом, спускане с туби по снега и други забавни игри, както и лакомства и топли напитки. Банско за пореден път се присъединява към тази инициатива на Световната федерация по ски (FIS).

Световният ден на снега ще бъде отбелязан в Боровец на 18 януари (събота). За целта домакините от Бороспорт са подготвили интересна програма за деца и родители – уроци, състезания, открити лекции, презентации и съвети за безопасно практикуване на любимите зимни спортове.

И тази година по време на снежния празник всички напълно начинаещи ще могат да се включат в безплатните ски и сноуборд уроци, които професионалистите от ски училище Бороспорт ще организират на писта “Рила” пред хотел “Рила”. Уроците са подходящи за деца над 7 години и възрастни, които никога не са се докосвали до магията на зимните спортове.

Pin It