АБВ ще се яви на eвровота в коалиция с още шест партии под името „Коалиция за България“

ПП АБВ

ПП АБВ ще се яви на предстоящия евровот в коалиция с още шест партии под името „Коалиция за България“, председателствана от председателя на АБВ Румен Петков.

„Седемте партии се обединяват на общия принцип и оценка, че България се намира в отровна атмосфера на политическа криза и апатия, обуславяща безпътица и упадък във всички сфери на обществения живот. Водени сме от съзнанието, че е необходима промяна и тя е възможна по пътя на общите усилия на партиите и гражданските организации, милеещи за нова, справедлива и развиваща се България“.

Партиите в „Коалиция за България“ са: ПП “АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ” с председател Румен Петков, ПП “ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ” с председател Екатерина Атанасова, ПП „ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ“ с председател Елена Нонева, ПП „БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ЛИБЕРАЛИ“ с председател Михаил Шишков, ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛЕН ХУМАНИЗЪМ“ с председател Александър Радославов, ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО“ с председател Емил Миланов и ПП „БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА“ с председател Боян Киров.

„Коалиция за България“ е перспективен модел, който излъчва стабилност и предсказуемост, посочи Румен Петков

„Ние се обръщаме към нашите сънародници за подкрепа, представяйки стратегическа визия за развитието на страната и политическо-стратегическо споразумение, което гарантира съвместното ни участие в предстоящите европейски избори, местни избори, парламентарни и президентски. Българските граждани в „Коалиция за България“ трябва да виждат сигурност, стабилност, предсказуемост и готовност да се води политика на открит диалог и политики, които отговарят на обществените интереси и държавата.

„Коалиция за България“ излъчва перспектива, стабилност и предсказуемост. Това са изборите, на които се явяваме заедно, но със същата енергия ще се готвим и ще участваме за изборите в местните органи за самоуправление, парламентарни и президентски, които предстоят до следващите европейски. И това трябва да е ясно за всички“.

Pin It