39-годишна жена загина при жестока катастрофа тази нощ на Е-79 край Благоевград

39-годишна жена загина при жестока катастрофа тази нощ на ГП Е-79 край Благоевград след провалена резервация в Гърция.

Тежкото пътно-транспортно произшествие станало малко след 1 часа тази нощ на входа на Благоевград откъм Симитли, предаде БГНЕС.

Движещият се много висока скорост лек автомобил Мерцедес, на около 50 метра след бензиностанцията на “Лукойл” се отклонява надясно и се нанизва на мантинелата, която пробила купето. Вследствие на това металната ограда почти откъснала крака на 39-годишна майка на две деца, които също били в автомобила.

Семейство от София с двете им деца се връщали от Гърция заради провалена резервация. То си направило резервация в хотел на полуостров Халкидики и вчера сутринта тръгнали да прекарат там четирите почивни дни. Пристигайки обаче, се оказало, че въпреки резервацията им, места за тях в хотела нямало. Бесен, съпругът се заканил да съди гърците и след обяд подкарал семейството си обратно към София. На влизане в Благоевград обаче катастрофирали.

Нанизвайки се на мантинелата, тя почти откъсва крака в областта на горната част на бедрото на 39-годишната Мария С. Тя е пътувала на предната седалка на автомобила, управляван от съпруга й. Близо час спасителите от ОУ на ПБЗН-Благоевград са рязали мантинелата, за да освободят затиснатата жена, чиято бедрена артерия била разкъсана, вследствие на което е загубила много кръв. След като я освободили, с линейка на ЦСМП-Благоевград майката Мария е транспортирана до отделението по реанимация на МБАЛ, но малко след приемането й е издъхнала от кръвозагуба, въпреки че реаниматорите са опитали да я върнат към живот.

Пострадалата жена е имала вероятно и вътрешна травма, тъй като единият й бял дроб не функционирал. В МБАЛ са приети и двете деца на семейството – 15-годишният Антон С. и с година по-голямата му сестричка. Момчето било с разкъсана рана на ръката, а сестричката му с контузия на крака. Раните им са обработени, няма опасност за живота им. Децата имат още натъртвания, баща им не е пострадал тежко, но е в шок от случилото се.

Това е поредната катастрофа на този участък, там скоростта е ограничена на 60 км/час, но никой не го спазва. Поради лекия десен завой и разширяването на пътното платно автомобилите се блъскат и късат мантинелата. Преди 2 месеца там катастрофира и излетя от пътя друг лек автомобил, също на връщане от Гърция.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. “15-годишният Антон С. и с година по-голямата му сестричка. Момчето било с разкъсана рана на ръката, а сестричката му с контузия на крака.”

    Малко е неадекватно да се използват тия умалителни – сестрички, сестриченца, за 16-годишни момичета.

Comments are closed.