80% от Халкидики без ток след бурята, обявено е извънредно положение

снимка: Meteo Balkans

Над 100 души са ранени в резултат на лошото време, което удари Гърция в сряда вечерта, съобщава електронното издание на гръцкия вестник Protothema.

Един човек е безследно изчезнал.

Заради силните ветрове, множество коли са били обърнати или им са им нанесени тежки щети от градушка, голяма колко яйде, както показват снимки в социалните мрежи. Има паднали покриви, изкоренени дървета, предава “Български новини”.

Около 80% от Халкидики са останали без електрозахранване ден, след като бурите и силният вятър застигнаха района, събаряйки дървета и електрически стълбове.

„Огромни проблеми бяха създадени след като електрически стълб падна на магистрала в страната“, съобщи Гиоргис Адамидис, председател на съвета на Обществения съюз на работниците в електрозахранването. По-рано бе съобщено, че стихията е причинила смъртта на шестима души, сред които две деца.

Гръцкото правителство обяви извънредно положение на Халкидики след силната буря.

Премиерът Кириакос Мицотакис от сутринта се информира за последиците от бурята и поради ситуацията на Халкидики отмени насрочените си за тази сутрин срещи, съобщи сайтът Плусинфо.

Бурята започнала внезапно около 23 часа и многобройните туристи в Паралия, Катерини, които се разхождали в центъра на курорта, били приютени в църквата.

Pin It