7 Лесни Начина Да Се Грижим за Ставите Си Всеки Ден

Проблемите със ставите са все по-явни в напредване на възрастта. Дори и да не са сериозни, за да бъдат диагностицирани, не е изключено шансовете да се повяват от време на време. Някои хора ги свързват с промяната на времето, други с преумора, а трети с наднормено тегло. Заради това Ви представяме няколко лесни начини за поддържане на ставите в добро състояние.

 1. Не Носете Прекалено Тежки Неща
  Ако имате проблеми със ставите, препоръчително е да не ги натоварвате прекомерно. Може би Ви се иска да направите огромно разместване вкъщи или да направите седмичните си покупки наведнъж. Но това би довело до напрежение за ставите, а целта през проблемите периоди е те да отпочиват колкото се може повече. Заради това препоръчваме да пазарувате малки количества или онлайн в такива случаи.
 2. Наблюдавайте Внимателно Теглото Си
  Ставите в колената, бедрата и гърба са натоварени със задачата да поддържат почти цялото Ви тегло. Това води до по-бързо износване и е причината много хора с наднормено тегло да се оплакват от проблеми именно в тези участъци. Колкото повече тежите, толкова повече страдат и ставите Ви. Заради това е препоръчително да имате колкото се може по-здравословно тегло. Всеки килограм има значение, така че променете хранителния си режим към по-здравословен и се движете повече. Ако все пак изпитване и дискомфорт при движение, може да опитате натурален крем за повлияване на ставните. Такъв е био-кремът Motion Free.
 3. Развийте Мускули, Които Да Помагат на Ставите.

Коленете, бедата и гръбнакът отново са потърпевшите от това, че нямате добре-развити мускули. Липсата на такива, в комбинация с наднормено тегло оказва негативно влияние върху ставите и възможността за леко и безпроблемно движение. Заради това е добре да се фокусирате върху специални упражнения, които да Ви помогнат да изградите мускули. Най-популярните от тях са свързани с вдигане на тежести. Изберете си треньор в най-близкия фитнес, който да Ви покаже кои упражнения за подходящи за Вас и Вашите стави.

 1. Движете се и Правете Упражнения
  Поддържането на нормално тегло ще Ви накара да се чувствате по-леки, красиви и уверени. Ще има и добро отражение върху ставите, като отпусне излишното напрежение от тях. Може да ги предпази и от появяването на излишни подувания и сковавания. Ставите са направени, за да се движат. Но не забравяйте, че прекаленото натоварване също не им влияе добре. Експертите препоръчват дейности като плуване, йога, пилатес или колоездене. Ако не сте сигурни кое е за Вас, препоръчваме да се консултирате с професионалист преди да започнете каквото и да е.
 2. Изберете Правилните Обувки
  Изберете си обувки, подходящи и удобни за Вашето ходило. Имайте предвид, че то може да се измени с годините, макар и да знаем, че расте само до определена възраст. Ако кракът Ви стане по-широк, не се страхувайте да си изберете нови обувки. Номерът може да се окаже по-голям, но това не бива да Ви стресира. Най-важното е да са леки и удобни.
 3. Приемайте Повече Омега-3 Мастни Киселини
  Смята се, че Омега-3 мастните киселини помагат за набавянето на антиоксиданти, които намаляват риска от артрит. В допълнение на това, те спомагат за поддържането на здравословно тегло и покачването на мускулната маса. Имат и възможности да помогнат за по-добрите функции на мозъка, както и за предпазването от сърдечно-съдови заболявания. Омега-3 мастните киселини са едни от най-полезните за нашето тяло и не бива да ги игнорираме. Най-често се срещат в риби като сьомга, скумрия, херинга и сардини.
 4. Спрете Цигарите!
  Ако се нуждаете от още една причина да откажете цигарите, това е тя. Шведски учени са направили едно много интересно изследване. В период от 7 (седем) години, те са изучавали 30 000 жени. Установили са, че при пушачите, възможността за развитие на артрит е била двойна, отколкото при непушачите. Тези тенденции са били наяве дори и при жени, които пушат минимален брой цигари на ден – от 1 (една) до 7 (седем).

Повече Движение = Повече Здраве

Движението никога не е излишно, особено за хората с работа на компютър, която изисква седене по 8 (осем) часа на ден. Съветваме Ви да се движите колкото може повече, и да полагате нужните грижи за Вас и Вашето тяло. Ако се нуждаете от натурално средство, което да повлияе положително върху ставите, кремът Motion Free е едно добро био-предложение.

Pin It