41% от пътя в Кресненското дефиле са подадени за одобрение в ЕК

41 процента от новия път в Кресненското дефиле са подадени за одобрение в Европейската комисия. Няма решение за пренасочване на средствата за този участък, заяви министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от БНТ. Тя се запозна с възможностите и необходимостта от изграждането на нов пътен възел на АМ “Тракия” в района на град Кермен.

Проектът за изграждането на участъка от автомагистрала “Струма” в района на Кресненското дефиле е предаден и вече се разглежда от компетентните органи, каза министър Аврамова в Сливен. От министерството са в готовност да предоставят допълнителни уточнения, ако бъдат поискани, уточни министъра. Петя Аврамова коментира и медийните публикации за пренасочване на средствата, предвидени за този участък от магистрала Струма.

“Към настоящият момент няма такова решение, но ние ще следим ситуацията внимателно и ако има риск от загуба на тия средства или риск от това да не успеем в срок да реализираме този участък от магистрала “Струма” естествено ще се възползваме от тези средства на друго място, където имаме готовност”, каза министър Аврамова.

Pin It