За първи път през училищния праг

Да прекрачиш за първи път училищния праг. Вълнение, трепет, любопитство. Това усетиха децата от предучилищни групи ,,Слънце‘‘, ,,Калинки‘‘ и ,,Мики Маус към ДГ,,Радост‘‘ и техните родители. СУ,,Св. Св. Кирил и Методий‘‘, гр. Симитли отвори врати в навечерието на патронния празник. Училищното ръководство и учителският колектив поканиха децата, а развълнуваните малчугани и техните близки се потопиха в празничната атмосфера.

Директорът на училището Таня Янкова, заедно с г-жа Памуклийска поздравиха гостите с добре дошли!

В класните стаи ги посрещнаха г-жа Цветанова, г-жа Шалдева и г-жа Николова. Те им бяха приготвили портретите на двамата солунски братя, а децата, заедно с родителите закичиха лика им с цветя- буквички от азбуката и така заедно направиха празнично пано.

Любознателните дечица искаха да покажат колко много знаят и декламираха стихотворения . С интерес разгледаха класните стаи и коридорите на училището, които бяха тематично украсени.

В двора на училището видяха как големите каки и батковци и техните преподаватели се строяват за посрещане на знамето. Чуха българския химн и стояха като истински ученици редом до своите родители.

Така се изпълни мотото ,,Заедно- ръка за ръка- учители- деца- родители, да вървим по пътя на знанието.‘‘

Така бъдещите първолаци надникнаха и се потопиха във вълшебния свят на знанието.

Pin It