210 ученици се включиха в регионалния турнир за “Купата на Coca-Cola” в Благоевград

Победители са 3-то ОУ „Гоце Делчев“ от град Петрич

3-то основно училище „Гоце Делчев“ от град Петрич е шампионът в регионалния турнир за Благоевград от „Купата на Coca-Cola”. Освен че извоюваха шанса да се борят за голямата награда, учениците спечелиха и приза за Fair Play. Те са първите, които ще имат възможността да се състезават за голямата награда – спортен лагер в „Спортинг“, Лисабон.

Общо 210 ученици от региона на Благоевград се включиха в първото състезание от „Купата на Coca-Cola”. На второ място се класираха 2 СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Кресна, а третото място заеха два отбора – 4 ОУ “Димчо Дебелянов”, гр. Благоевград и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Плетена.

Събитието уважиха Ивайло Златанов, началник на Регионално управление по образоване, Благоевград и Валери Миков, управител на „Спортни имоти“ – Благоевград. Освен футболни емоции, публиката беше завладяна от много игри и подаръци. Звезден хек турнир, ховърборд състезание, забавен катапулт, весел триатлон, нестандартен шах и билярд с много участници, както и джага олимпиада забавляваха семействата, които бяха дошли да подкрепят своя любим отбор. Мис „Национален отбор по футбол“ Радост Тодорова също се включи в забавленията в съботния ден.

Освен на терена, Благоевград има и победител във виртуалния футбол – Иван Чуров ще се състезава на финала в Русе в специалния FIFA турнир. Голямата награда в него е посещение на най-голямото изложение в Европа за забавления и интерактивни игри Gamescom в Кьолн, Германия.Следващите футболни срещи ще бъдат в София – на 25 и 26 март (СК „Академика” – 4 км.”), Пловдив – на 1 април, стадион „Пловдив”, Гребен Канал и гр. Кърджали – 2 април, Спортен комплекс парк „Арпезос Север”.

Повече информация можете да намерите на Фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola”: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg и на https://kupata.bg/.

Pin It