201 студенти от Американския университет получиха дипломите си на официална церемония в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе почетен гост на 19 церемония по връчването на дипломите на випуск 2013 на Американския университет в България.

Днес, на тържествена церемония, на площад „Георги Измирлиев”, 201 студенти от 18 страни получиха дипломи.  21 студенти, от десетия випуск на магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри, също получиха отличие за своя упорит труд по време на обучението.

Специално обръщение към завършващите отправи световноизвестният професор по химия, писател и драматург  д-р Карл Джераси. Той посъветва студентите, да пренесат качественото образование и знанието, което са получили в Благоевград в родните си страни. „Дори да живеете в чужбина, опитайте се да насочите своите знания и постижения към родните си страни. Промените ще станат реалност, посредством участие в политическия процес и държавната администрация на най- добрите и най- честните граждани и се надявам някои от вас да попаднат в тази категория”, каза д-р Джераси.

Д- р Карл Джераси бе удостоен от Настоятелството на Американския университет в България със званието „Почетен доктор”, което се връчва за интелектуален, творчески или научен принос към развитието на човечеството.

Председател на церемонията бе президентът на АУБ Майкъл Истън. Дипломите бяха връчени от първия заместник – ректор на АУБ Стивън Съливан.

На събитието присъстваха членове на дипломатическия корпус, ръководители на български и международни корпорации, директори на агенции като Световната банка, Международния валутен фонд, народни представители, министри, представители на общината, жители и гости на града.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Kent Kobersteen · Edit

    Congratulations to all the new AUBG graduates. And congratulations, also, to the University. I remember fondly the first commencement ceremony, and my journalism workshops and seminars there in the early years of AUBG.

Comments are closed.