20-та поредна седмица на протести в защита на Национален парк „Пирин“ в Благоевград

Днес в Благоевград на площад „България“ (пред Ларго мол) в 18.30 часа ще се ще се проведе 20-ят пореден протест в защита на Национален парк Пирин.

Всеки, който желае може да подкрепи опазването на природата на Национален парк Пирин и спазването на законите в България в подписка по време на събитието.

Протестът отново е за оттегляне на решението на правителството. Протестът е и срещу корупцията на всички нива, срещу наглостта на олигархията, която си прави каквото поиска, срещу зависимите политици, които не желаят да спазват законите и обслужват частни интереси. 

Протестиращите продължават да настояват за: Оттегляне на решението на МС от 28.12.2017, което дава възможност за строителство в 48% от Национален парк Пирин; Оставка на Нено Димов като министър на околната среда, предложил това решение; Обявяване на реалния собственик на концесионера “Юлен” АД и одит на концесията от международен одитор и с участие на гражданското общество; Оставка на Валери Симеонов като вицепремиер, заради прокарване на правителствена политика срещу гражданското общество и природата и публичните призиви за насилие и дискриминация;  Отхвърляне на внесените лобистки поправки в Закона за горите (същите като през 2012 г.), разрешаващи сечта и бетонирането в горите. Отделяне на контролния орган (Изпълнителна агенция по горите) от брадвата (Министерство на земеделието и храните) и забрана на износа на обла дървесина от държавните гори; Отхвърляне на промените в Закона за опазване на земеделските земи, които улесняват урбанизацията им, както и разследване на заменките по Черноморието.

Pin It

5 Comments - Write a Comment

  1. Тия им стана навик да се събират на тия нелепи протести. Ама нека си губят времето с глупости щом искат.

  2. Хората на Прокопиев просто няма с какво друго да се занимават!

  3. Пирин си е наред, но т.нар. протестиращи екоактивисти не са.

  4. Опашатите лъжи на тези протестиращи отдавна бяха разкрити.

Comments are closed.