Благоевград и Симитли правят обща индустриална зона

Индустриалната зона ще бъде в Симитли на бившите военни погреби. Премиерът Бойко Борисов днес потвърди новината при откриването на депото, като каза, че близо половин милиард ще се отпуснат за такива индустриални зони.

Тъй като в Благоевград няма такова място, е решено да се направи обща индустриална зона между двете общини.

Оказва се, че индустриалната зона в поделението в Симитли вече е запълнена. В същото време има интерес от много фирми да започнат бизнес. Това провокира желанието да се направи нова промишлена зона, която се намира на бившите военни погреби. А процедурата е започнала още преди година в Симитли.

„Коментирахме с колегата Камбитов и с премиера, че може да направим една обща зона, тъй като разстоянието между Симитли и Благоевград е на около 10 минути път. Когато магистрала „Струма“ бъде готова, разстоянието ще се скъси и пътят ще стане около 5 минути, така че това не трябва да притеснява никой. В Симитли работят много хора от Благоевград. Нищо не пречи този процес да продължи. Ще бъдат разкрити много работни места.

А Симитли става един промишлен център, но категорично за екологично чисти производства. Няма да допусна да има предприятие, което да замърсява въздуха, защото от Рила, Пирин и Малешевска планини по- красиви няма. Симитли се намира между тях и няма как да си позволим да се подиграваме с природата“, категоричен е кметът Апостол Апостолов.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. винсент карамуш · Edit

    От статията става ясно, че Симитли иска да разраства индустриалната си зона и да привлича работници от Благоевград. Напълно нормално с оглед на това, че фирмите избягват Благоевград поради непосилните за тях рушвети за Камбитов и компания. Изборите наближават и всякакви глупости взеха да ни се представят за новини.

Comments are closed.