161 литра етилов алкохол задържаха при проверки в района на Благоевград

161.5 литра етилов алкохол са задържали митническите и полицейски служители  при роуд стоп  проверки в района на Благоевград в началото на месеца. В единия от случаите  част от алкохола с анасонов мирис е открит в превозното средство, а другата – при последваща проверка в частен имот, заедно със спирт и есенция.

При  проверки в търговски обекти са открити общо 30.5 литра нелегален наливен алкохол –  при проверка в заведение за бързо хранене край София и при друг случай – в магазин в село на територията на община Петрич.

Общи над 700 литра нелегален алкохол са задържали митническите служители при проверки в населени места на териториите на ТД Югозападна и ТД Дунавска в последния месец.

110 литра ракия без документи за платен акциз е открита при проверка на 11.10.2019 г., на територията на област Силистра. Ракията е открита в таванско помещение към гаражна постройка. В рамките на проверката собственикът на имота не е представил документи по ЗАДС, удостоверяващи начисляването, плащането или обезпечаването на акциза.

415 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол без документи по ЗАДС са задържани в два частни имота при две отделни проверки на територията на област Велико Търново и община Кнежа. Установено е държане съответно на 139 литра и 276 литра ракия, за които собствениците не са представили документи в рамките на проверката. За последния месец са открити и четири нерегистрирани съоръжения за дестилиране на алкохол, всички – разположени в частни имоти, а три – в процес на работа. В един от случаите в частен имот в община Ветово са открити две съоръжения с вместимост 220 и 400 литра, като само едното съоръжение е изварявало в момента на проверката.

По случаите са образувани административнонаказателни производства.

Pin It