Зрелостник от Симитли сред 10-те наградени в състезание

Зрелостник от Симитли е сред 10-те наградени в състезание по случай 10-ата година от членството на България в Европейския съюз . Вилимир Александров, дванадесетокласник от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Симитли е отличеният ученик, който грабна приз сред 10-те лауреати в състезанието. Вилимир е един от най- изявените ученици на гимназията в Симитли, участва в множество конкурси, които печели с лекота.  Наградата, която Вилимир получи заедно със останалите 9 победители е учебно посещение на Народното събрание, където ще бъдат запознати с работата на парламента.

„10 години България в ЕС: резултати и предизвикателства”“, бе темата на конкурса по който 250 участника от цялата страна се състезаваха с презентации.

Как реши да участваш в състезанието?

„В нашето училище има практика на учителите да ни уведомяват за всяко състезание или конкурс, в който смятат че можем да се включим. За мен всяко състезание е голямо предизвикателство, особено ако е свързано със създаването на презентации и темите са ми интересни. Така стана и този път. Темата ми стана интересна, членството на България в ЕС, е интригуваща тема за всеки млад и мислещ човек, за това реших да изработя своята презентация и да взема участие“.

Колко време ти отне направата на презентацията, научи ли нещо ново в процеса на изготвянето и?

„Направих я за времето от 1-2 седмици. Да, със сигурност научих нещо ново, свързано не само с България като член на ЕС, а и за това как община Симитли се развива чрез печелене на европейски проекти“.

Какви са амбициите ти след този конкурс?

„Единствената ми амбиция е да покорявам нови и нови конкурси, да развивам себе си, като се образовам в посока адекватна за новото време. Амбициозен съм да! Ще уча и ще постигам нови успехи, това е желанието ми.“ –каза в кратък разговор Вилимир Александров след конкурса.

Жури с членове Мария Габриел, проф. д-р Ингрид Шикова – един от основоположниците на специалност “Европеистика” в Софийския университет, Надя Барух – директор и главен редактор на националното издателство за образование и наука към МОН „Аз Буки”, Милена Милотинова – журналист и водещ на предаването „Брюксел 1″, Теодор Стойчев – ръководител на Информационното бюро на ЕП в България награди за 8-ма поредна година ученици от 10-11-12 клас.