Започна церемонията по дипломирането на двадесет и втория випуск на Американския университет в България

AUB Diplomirane Blagoevgrad 2016 6
Започна церемонията по дипломирането на двадесет и втория випуск на Американския университет в България. Хиляди гости, роднини и познати на дипломантите от цял свят, се наслаждават на церемонията.

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин и министърът на външните работи Даниел Митов отправиха поздрав към 224 бакалаври на Американския университет в България. Церемонията по дипломирането на двадесет и втория випуск на университета се провежда на централния площад в Благоевград.

224 бакалаври от 20 държави се очаква да получат дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. Половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Молдова, Русия, Сърбия, Казахстан и Украйна. В церемонията ще участват и 20 студенти от тринадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

69 % от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 36%, следващите са „Икономика”, „Политически науки и международни отношения”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Информационни системи”.

Първенец на випуска е Артем Еремин от Русия, който завършва с успех 4.00 (по четирибалната система за оценяване). Той се дипломира с две специалности – „Бизнес администрация“ и „Информационни технологии“. Втора по успех е Михаела Димовска от Македония с 3.99, която също завършва с две специалности – „Компютърни науки“ и „Математика“.

AUB Diplomirane Blagoevgrad 2016 2

AUB Diplomirane Blagoevgrad 2016 3

AUB Diplomirane Blagoevgrad 2016 4

AUB Diplomirane Blagoevgrad 2016 5

AUB Diplomirane Blagoevgrad 2016 7

AUB Diplomirane Blagoevgrad 2016

Pin It