Започна ремонтът на главната търговска улица в Банско

снимка: Община Банско

Започнаха строително-ремонтните работи по пълното обновяване на главната търговска улица в Банско – „Пирин”. Първият етап от нея, в участъка между пл. „Никола Вапцаров” и пл. „Възраждане”, бе изграден през 2016 г., като бе спазен архитектурно-художествения стил, по който е оформена централната градска част. Вторият етап обхваща отсечката между пл. „Възраждане” и ул. „Отец Паисий”.

Паралелно с подмяната на настилките, осветителните тела, премахването на висящите кабели и прибирането им в колектори, монтирани за целта, подменяме и ВиК мрежата. Работи се също и по изграждането на третия, най-малък етап от ул. „Гоце Делчев”. Участъкът, който се изгражда се намира между улиците „Отец Паисий” и „Хаджи Вълчо”, като пространството ще бъде оформено в същия архитектурен стил, както останалата част от рехабилитираната улица.

По искане на жителите й тя бе оформена като пешеходна зона с детски площадки, зелени площи, водни ефекти, алеи и зони за отдих.

Изграждането и на двете улици ще приключи до началото на активния летен сезон в Банско, когато ще очакваме гостите на курорта с още по-атрактивна визия на централната градска част.

Pin It