За пета поредна година бе връчен призът „Учител на годината“ 2017 в Благоевград

В петото поредно издание на конкурса „Учител на годината“ в класацията Топ 10 бяха номинирани представители от СУ „Никола Йонков Вапцаров”, гр. Хаджидимово; Професионална гимназия по транспорт, гр. Разлог; СУ „Св. св. Кирил и Методий“, село Сатовча; СУ “Никола Й. Вапцаров”, гр. Петрич; Професионална лесотехническа гимназия “Никола Йонков Вапцаров” гр. Банско; ЕГ “Акад. Людмил Стоянов”, гр. Благоевград; VII СОУ “Кузман Шапкарев” – гр. Благоевград; СУ “Св. Паисий Хилендарски” гр. Кресна; XI ОУ „Христо Ботев“, гр. Благоевград.

Призовете бяха разделени в няколко категории, като първите отличени бяха в категория „Любим учител на Пиринско 2017г.“ Тя бе спечелена от Запринка Глушкова, преподавател в средно училище „Н. Вапцаров“, гр. Хаджидимово. Второто място в класацията зае Ангелина Воденичарова, учител в Професионалната лесотехническа гимназия в Банско, а трета награда взе Дамяна Грънчарова, Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ – Благоевград.

За първи път тази година бе учредена специална награда за най-добро есе, която бе връчена на Даниела Коюмджиева от Земеделската професионална гимназия в Сандански.

Призът „Училище на 2017 в Пиринско“ спечели Земеделската професионална гимназия в Сандански, на второ място е Професионалната лесотехническа гимназия „Н. Вапцаров“ в Банско, а на трето място – Средно училище „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Сатовча.
„Учител на годината“ е конкурс, който се организира от вестник „Струма“, съвместно с Община Благоевград. Всяка година посреща много официални гости, директори, учители, родители, деца от целия благоевградски регион.

Идеята на този форум е да се отдаде дължимото на българската култура и просвета, на хората, имащи пряка връзка с духовността, с формирането на мирогледа на подрастващото поколение, което е бъдещето на нацията ни.

Конкурсът „Любим учител“ има за цел да даде възможност на учащи и родители да изразят вниманието и любовта си към любимия учител, да популяризира добрите практики в образованието и просветата.
Да формира онова топло чувство на доверие, уважение и признателност към дейците на просветата и културата, които с всеотдаен труд палят в нашите деца искрата на любовта към знанието.

Възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бяха подготвили програма в знак на уважение към преподавателите. Организиран беше и благотворителен базар на произведения на децата от Центъра, а събраните средства ще бъдат дарени за кауза, която ще определят младите таланти.

Pin It