Вижте как и колко боя се полага за пътната маркировка в Благоевград

Читател, бивш служител на фирма, занимаваща се с пътната маркировка в Благоевград, ни изпрати любопитни подробности

Екипът на Blagoevgrad.eu публикува материала без редакторска намеса:

Здравейте! Преди години работих във фирма, занимаваща се с пътната маркировка на Благоевград ! От служител на общината, контролиращ нашата дейност разбрах, че за да се получи качествена пътна маркировка, трябва да полагаме по минимум 900 грама на квадратен метър, за да се получи нещо като гума , която трудно се изтърква ! Ако направите експеримент много лесно ще установите, че в момента на квадрат се полагат не повече от 500-600 грама! А цената която плащаме ние данъкоплатците по информация на служителя от общината е над 10 лв. на квадратен метър ! Просто смятам че има хора , които нямат интерес боята да се задържа за повече от няколко месеца! За да може поне по 2 пъти годишно да се отпускат средства за пребоядисване! За себе си съм убеден във тези неща и не ангажирам никого с моето мнение . Но ако има начин да разнищите въпроса съм сигурен, че ще се съгласите с мен!

Към писмото пристигна и второ, което споделяме отново с Вас:
Купувахме боята от магазин Т****-кв. Еленово! По непотвърдена информация собственост на шефа на АПИ за нашия регион ! 1 кофа боя от 25 кг струваше към 120 лв. с която грубо трябваше да се боядисва около 30 кв . м ако се полагаше по план /900 гр . кв м ./

Няма как да не добавим линк и към сигнал, от друг гражданин на Благоевград, който през 2016 година ни алармира за подобни нарушения. Подробности четете тук.

В случай, че имате допълнителни сигнали, не се колебайте да ни пишете! Имейлът ни е blagoevgrad.eu@gmail.com

Очакваме становище и от Община Благоевград, както и от хората, които отговарят за пътната настилка, в случай, че има какво да добавят в тяхна защита. Бихме публикували и тяхното мнение по този сериозен въпрос.

Pin It