В Петрич се проведе Международният турнир по борбa „Серафим Бързаков”

снимки: Община Петрич

205-ма състезатели от 24 спортни клуба записаха участие в седмото издание на Международния турнир по борба за деца, момичета и момчета „Серафим Бързаков”. Освен участници от най-добрите български клубове на тепиха в зала „Арена” Петрич се представиха състезатели от Македония, Гърция, Турция, Молдова и Украйна.

Спортното събитие уважиха: Серафим Бързаков – двукратен световен шампион, вицеолимпийски шампион и четирикратен европейски шампион Серафим Бързаков; президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов; кметът на община Петрич Димитър Бръчков; председателят на Общински съвет Петрич Георги Тренчев; Петър Богаевски – вицесветовен шампион по борба при ветераните; президенти на клубове по борба от страната и чужбина. Главен съдия на Международния турнир по борба „Серафим Бързаков” беше Венцислав Филчев. Патронът на турнира – Серафим Бързаков каза в приветствието си, че това участие на състезателите е голям трамплин за по-нататъшното им развитие. Отлична оценка за организацията на турнира даде президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, който също поздрави участниците в седмото издание.

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков открои значимостта на подобни мероприятия за здравето на децата и привличането им в залите за тренировка. Специално внимание беше отделено на заслужилия треньор по борба от Петрич Венцислав Полизоев, който, за съжаление, не присъства в залата , заради здравословни проблеми.

Тази година Полизоев чества 70-годишен юбилей. По този повод получава плакет на Община Петрич от името на кмета Димитър Бръчков и плакет на Българската федерация по борба, които отличия бяха обявени при откриването на турнира днес. Купа „Серафим Бързаков” заслужи Кирил Пърцев, кат. 73 кг, СК „Левски” Сф. Приз за най-добър състезател беше връчен на Радомир Стоянов, кат. 59 кг, СК „Берое” Стара Загора. Отличието за най-добър състезател получи  Вадим Ковалик, кат. 38 кг, Украйна. При децата бяха излъчени победители в седем категории, при момчетата в шест категории. Турнирът се игра на два тепиха при строга организация.

Pin It