В Благоевград ще бъде открита фотоизложба „Европа в моя регион 2017“

На 25.04.2017 г., в деня на присъединяване на България към Европейския съюз, от 11:00 ч. във фоайето на зала „Пейо Яворов“ в Благоевград, ще бъде открита фотоизложба „Европа в моя регион 2017“.

Събитието е посветено на 10-та годишнина от членството на България в ЕС и е финален етап на организирания от Областен информационен център Фотоконкурс „Европа в моя регион 2017“. Конкурсът протече при голям интерес в периода 10 март – 22 април като повече от 1000 души са разгледали вече албума на конкурса в страницата на ОИЦ във Фейсбук и са изразили с харесване подкрепата си за предпочитаните от тях снимки.

През погледа на обектива, участниците в конкурса са показали различни събития, дейности и обекти, изградени или осъществени с европейска финансова подкрепа на територията на всички 14 общини в област Благоевград.

Целта на организаторите е да се привлече вниманието на широката общественост върху приноса на Европейските фондове за развитие на региона на Благоевград и подобряване живота на хората в него.

Ще бъдат връчени наградите на победителите – 1-ва награда – дигитален фотоапарат, 2-ра награда – дигитална фоторамка и 3-та награда – външна батерия за мобилен телефон. Всички участници ще получат грамоти за участие и поощрителни награди. На събитието ще бъдат отбелязани и 5 години от стартиране дейността на центъра.

Фотоизложбата ще остане открита за гражданите и гостите на Благоевград във фоайето на зала „Пейо Яворов“ до 9 май 2017 г., когато в офиса на Областен информационен център ще празнуваме Деня на Европа отново с много изненади и подаръци за всички гости и приятели на Центъра.

Pin It