В Банско отбелязват ръст на туристите, малкият бизнес обаче замира

Зимният сезон в ски курортите Банско, Боровец, Пампорово и Витоша е бил добър. Това обявиха от Института за анализи и оценки в туризма. Заради топлото време до средата на месец февруари и липсата на сняг, много от заявените почивки от чужденци са били отменени, а това е спад с близо 30%.

200 хиляди души са избрали тази зима да карат ски и сноуборд в зимните български курорти, а общият брой туристи посетили страната ни от декември до март е 1 милион и 200 хиляди души.

По ски пистите на Банско тази година са карали половината от тези общо 200 хил. туристи, избрали България за зимен туризъм, предаде БНТ. От кметството в Банско отбелязват 15% ръст на гостите.

Много от хората тук са дошли не само за ски туризъм, но и за почивка и да прекарат зимните празници. Ученици и родители също са били тук по време на ваканциите.

Големите хотели са били пълни с хора, но представители на малкия и среден бизнес казват, че всяка година работата намалява.

Собственици на хотели в Банско отчитат успешен зимен сезон. Легловата база е била пълна на 85%, а туристите, които са избрали курорта, са били българи, руснаци, молдовци, гърци и турци.

Повечето от търговците вече са прибрали сергиите. Излизат отново на търговската улица през почивните дни когато има туристи.

Pin It