Успешен маркетинг за хора и търсачки

Представяме ви няколко съвета, благодарение на които ще привлечете повече клиенти, а едновременно с това ще получите по-добри позиции в Google за вашия сайт:

Първо, когато започнете да пишете текста намислите някое грабващо вниманието заглавие, което ще напишете, използвайки тагове H1 или H2. Това ще ви е от голяма полза при търсещите машини, тъй като всички търсачки и по-специално Google отдават специално внимание на заглавията в удебелен шрифт и написани в H1 или H2 тагове. Още повече, че много потребители са направо заляти от информация, откъдето и да погледнат, така че сканират един вид текста в интернет.

Изберете една уникална полза или облага на ваш продукт или услуга, която бихте желали да изтъкнете над всички останали. Това е вашата основна мисия в продажбите. За да си помогнете в избора на предимството, което ще изтъкнете, трябва да се запитате кое е това нещо, което прави вашият продукт или услуга различна от конкурентната. Какво наистина го прави по-добър или уникален? Качеството? По-лесния начин за покупка? По-ниската цена, отколкото на конкурентите?

Помнете, че мненията на другите са тези, които продават. Хората искат да чуят препоръки от други хора, дори и да не са познати, които вече са използвали даден продукт или услуга. Честно казано, сериозните мнения от истински хора ще ви помогнат да увеличите продажбите си, особено в Интернет, където изграждането на правдободобност е много важно.

В първият параграф изложете най-силните си функции и ползи от продукта, които биха накарали клиентите да го предпочетат. Първите няколко параграфа от текста са най-важните, не само за клиентите и посетителите ви, но и за търсачките. Така че напишете тези параграфи, така че да предизвикате желание за покупка на вашият продукт или услуга. Пишете ясно, кратко и стегнато – изложете предимствата на продукта, но не се увличайте в излагането на много детайли още в началото.

Необходимо е да съставите пълен списък на всички функции и предимства, с които разполага вашият продукт или услуга, след това трябва така да ги представите, че да казват на всеки потенциален клиент, че са точно за него, че точно той/тя би имал/а изгода от това. За да направите това трябва да се поставите на мястото на клиента и да се запитате какво бихте спечелили, ако притежавате продукт с тези качества. Например, ако кажете, че вашият продукт в бърз, т.е. това да е негово основно предимство, по-този начин информирате потребителите си, че той ще им донесе повече свободно време, следователно това си е наистина едно добро предимство, което всеки би искал да има.

Винаги когато пишете маркетингов текст така представяйте истинските си предимства, че да предизвикате емоция в четящия. Например, ако имате компания за автомобилни застраховки, вместо: “Нашата компания е една от най-старите на пазара” по-добре ще бъде да напишите: “Избегнете финансовия риск и несигурност при покриването на непредвидени обстоятелства, подсигурете вашата кола с нас.”

Опитайте се внимателно да определите за кого и защо пишете. Кой ще е най-добрия “тон”, който може да използвате, т.е. дали сериозния или по-скоро лек и шеговит, приятелски ориентиран? Дали има някакви нива на технически термини, които да се обсъждат или технически теми, на които да пишете? И ако има дали аудиторията ви ще ви разбере? Ако нивата на познания са само основни? Винаги трябва да се съобразявате с езика, който използвате за вашата аудиенция.

Трябва да се стараете да пишете колкото се може по-естествено. Но не прекалявайте – не бъдете прекалено превзети и не прескачайте лекия дружелюбен тон. Представете си, че клиентите ви са пред вас, как бихте им представили продукта си?

Последно, но не и по важност, винаги приключвайте статията или текста на страницата си с ясен призив за действие от страна на читателя. Нещо, което би ги накарало да действат спешно. Например: “Кликнете тук, за да поръчате” или “Обадете ни се на безплатния телефон, за да поръчате сега!”.

В заключение

Чрез препрочитане на тези съвети, се предполага, че чрез правилно манипулиране върху емоциите на клентите си с подходящите маркетингови техники, ще постигнете целта си. Е, до известна степен мислим, че това е така, но запомнете, че продаването е основна форма на емоционален контрол, който замесва и обърква вашите клиенти и проспекти, така че да ги накара да изпитат нужда да притежават продукта или услугата, които предлагате. Дали това не изглежда малко неетично? Ами може би, в зависимост от това къде ще поставите линията. Ако погледнем стъпка девет например, може и да са каже, че съобщенията ви включват прекалено голяма спешност. Някой дори би казал, че често използваната практика в интернет е да включите изявление от рода на: “Офертата е валидна само днес.”

Специалистите от PromoPointbg.com ще ви помогнат да изградите отлична реклама, дори и само с една консултация. Обърнете се към тях, ако имате нужда от съдействие как да привлечете повече фенове, да получите по-голям таргетиран трафик или просто да увеличите продажбите си.