Урок по родолюбие грабна сърцата на ученици в Сандански

По повод предстоящата 144 годишнина от гибелта на Васил Левски община Сандански покани младия режисьор и потомък на Христо Ботев- Искрен Красимиров, който да проведе атрактивен урок по родолюбие.Пред учениците от град Сандански бе представен нестандартно най-ценният урок – да обичаш Родината и славиш нейните герои.

В препълнената конферентна зала на Интерхотел „Сандански“ заместник – кметът Зорица Органджиева откри урока по родолюбие с думите „Трябва да сме горди с нашата история и с великите българи“. Пред портрета на Апостола първокласници от I ОУ „Климент Охридски“ и IIОУ „Христо Смирненски“ рецитираха стихове за Левски. С много емоция и плам Искрен Красимиров, превъплътен в ролята на Христо Ботев запозна децата с известни факти от живота и делото на великия революционер. Бяха прожектирани част от филмите за Христо Ботев и Иван Вазов, а в края бе показан и част отфилма за Васил Левски, който в момента се снима.

В края на емоционалния урок  част от учениците, водени от Искрен Красимиров, облечен в пълна бойна униформа, носейки портрета на Васил Левски и трикольора, направиха шествие по главната ул. „Македония“.На централния площад в град Сандански, бе поставен портретът на Апостола. Да помним него и неговите завети, това е целта на проведения урок.

С голям ентусиазъм и чувство най-малките- първокласниците от II ОУ „Христо Смирненски“,  с класен ръководител г-жа Емилия Бойчева, преминаха по цялата главна улица с възгласи „Левски“, „Ботев“ и „Ура“. Всички те, носейки в ръце портрети на Апостола, предизвикаха умиление и радост у всички, които наблюдаваха ученическото шествие, водено от самия Ботев.

„С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извъртите“ – Васил Левски.