Ученици oт Благоевград излязоха на протест заради изключен съученик

Един ученик от математическата гимназия в Благоевград се обръща към свой учител на малко име. Това провокира конфликт, който приключи с изключване на момчето от училище.

Ученикът от 11 Д клас Георги Кайнакчиев разказва пред Нова тв своята гледна точка защо се е стигнало до скандала: „Защото на моя учител по физическо възпитание съм казал Влади, а не г-н Стоянов, за което нещо аз се извиних”. За тази волност обаче друг учител, също по физическо, прави забележка на Георги. И момчето реагира остро.

„В случая той каза как да разгреем без топка с абсолютно така троснат тон, който е подобаващ на улицата, може би или за неговите връстници или съученици.

Не е редно един ученик да се обръща първо по малко име към своя учител, второ с такъв заповеден тон и да му демонстрира превъзходство”, коментира преподавателят Антон Ишев.

„Той започна да ме дърпа за ръката. Това вече става пред целия ми клас, дърпа ме за ръката и започва за дадена част от тялото. Аз му отказах да отида в дирекцията, защото първо не знам за какво става въпрос и второ моят учител по физическо възпитание не го е видял въобще, че иска да ме кара към дирекцията”. разказа единайсетокласникът Георги Кайнакчиев.

Спорът се мести в стаята за спортни уреди до салона и прераства в скандал, а ученикът твърди, че там бил шамаросан от учителя. „С лявата ръка ме бутна, нали в гърдите. Аз залитнах, не можах да падна и после веднага ме попита: „къде се намираш и на какъв се правиш“ и ми удари шамар с лявата ръка по бузата”, твърди Георги Кайнакчиев.

Учителят категорично не е съгласен с твърденията му: „Аз не съм го ударил. Той замахна и така с опит да ме удари. Предпазих се от своя страна, като отместих главата си вляво, обаче все пак ударът достигна до тази част, за което имам медицинско”. Единайсетокласникът Георги вече е изключен от училище, заради този инцидент и многото натрупани неизвинени отсъствия. И той, и учителят по физическо ще търсят правата си в съда.

Днес съученици на Георги излязоха на протест в училищния двор заради спорът учител-ученик, а мненията за случката вървяха в двата полюса.

2 Comments - Write a Comment

  1. Познавам лично изключения ученик. Изключително невъзпитано, арогантно и злобно дете, което си мисли, че всичко му е позволено! Не проявява никакво уважение към по възрастните от него! Не съм свидетел на случилото се , но съм сигурен, че напълно е заслужил да бъде изключен!

Comments are closed.